Iarna prin Piatra Mare.

Ianuarie 2013.

Stefan,o cunostinta de pe carpati.org, organizeaza o noua tura in Piatra Mare.

Ne intalnim cinci persoane in gara de nord la ora 5 si 30 min,cumparam bilete,urcam in tren cu destinatia Predeal,unde ajungem la ora 8 fara 10 min. Aici ne intalnim cu Stefan care propune sa luam un taxi pana la hotel Cioplea. Zis si facut,urcam cate 3 intr-un taxi,cost 10 lei de taxiu,in 5,10 min ajungem la hotel si de aici incepe tura noastra.

In linii mari nu mai tin minte timpii pe care i-am facut dar stiu ca de la hotel Cioplea am plecat la aproximativ ora 8.

Deci pornim noi frumos pe cruce rosie,trecem prin Poiana Stanii Pietrica si uite asa,cu un ritm nici prea,prea nici foarte,foarte si cu zapada pe alocuri pana la glezna sau chiar pana la genunchi ajungem dupa aproximativ 3 ore si 30 min la Piatra Scrisa, Pana aici toate bune si frumoase,ceva vant,ninsoare slaba,ce mai exact ceea ce vrei sa ai parte pe timp de iarna la munte. Aici la Piatra Scrisa lucrurile se schimba putin,era o ceata ca nu mai vedeai nici marcajele,vf-ul nici atat:),asa ca ce sa facem? Am ales variata care a fost luata in calcul de la inceput,in functie de vreme si starea zapezii,asa ca am mers pe triunghi albastru pana la cabana Piatra Mare.

Eh da,aceasta portiune chiar daca pare scurta,de fapt a fost cea mai dificila,am mers numai prin zapada care de cele mai multe ori mie imi ajungea pana la brau „nu doar mie”:),plus ca era fara urme si ningea continuu.

Intr-un final am ajuns la cabana Piatra Mare,normal ca era plina dar ne-am gasit loc la una din mese unde 2 dintre noi au prins ultimele portii de ciorba de fasole,iar ceilalti a trebuit sa ne multumim cu iahnie cu carnati sau cu ce avea fiecare la el. Ah da,aici la cabana,fiecare a incercat sa se lipeasca de soba de teracota pt a se incalzi si usca.

Ce mai,una peste alta,tura a fost superba,am stat la cabana,aproape o ora pt ca timpul nu ne presa dupa care am coborat pe dunga rosie pana la Dambul Morii de unde am luat un autobuz „ora 17 si 43 min” cu care am ajuns in gara Brasov.

Cateva poze din tura.ImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagine

40 de gânduri despre „Iarna prin Piatra Mare.

  1. Google traduce nu este atât de bine în română, eu nu sunt. Dar e foarte frumos călătoria ați fost la Cabana Piatra Mare. Poze foarte frumoase.
    Multe salutări Hanna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s