Busteni-Malaiesti si retur.

Ca de obicei, ne-am strans un grup de peste 20 de persoane care ne-am dat intalnire in personalul 3001 de la ora 6;30. Da stiu, multe persoane ar spune, ce mama naibii mergem cu personalul care face 3 ore :). Nu exista transport mai frumos in comparatie cu acest tren atunci cand ai persoane de calitate cu care sa-l faci sa treaca, te trezesti la destinatie fara sa-ti dai seama ca asa repede au trecut 3 ore. Una peste alta, in Busteni ne intalnim cu alte 4, 5 persoane dupa care purcedem la drum. Datorita faptului ca era luna ianuarie a fost propus urmatorul traseu, Busteni-Gura Diham-Saua Baiului-Diham-La Glajerie-Cabana Malaiesti, inoptat la cabana iar pt a doua zi, retur pe acelasi traseu. Asa cum se intampla de cele mai multe ori, ne-am trezit 4 persoane ca in prima zi vrem sa facem alt traseu. Dupa ce ne-am sfatuit in tren ce si cum, intr-un final ne-am hotarat ca in functie de conditiile de pe traseu sa urcam pe Valea Cerbului dupa care sa coboram la Malaiesti sau sa ajungem la cabana pe Take Ionescu. Zis si facut, am mers cu ceilalti pana la Diham dupa care noi cei 4, datorita ghetii am preferat Take Ionescu. Traseul respectiv este interzis iarna, faza e ca este interzis datorita sanselor foarte mari de a avea parte de avalanse, ceea ce este imposibil cand nu prea e zapada. Asa ca, traseul respectiv este foarte frumos si dupa parerea mea, mai usor comparativ cu La Glajerie unde mergi doar prin padure, pardon, urci si cobori prin padure „mai mult urci” 🙂 care ce e drept, atunci cand zapada depaseste cativa cm buni e de preferat in locul lui Take Ionescu.

Dupa aproximativ 7 ore, noi cei care am ales variata mai usoara si mai frumoasa am ajuns la cabana Malaiesti. Dupa ce ne-am acomodat cu locul, mancat o fasole, baut un vin fiert, pt ca inca era cam devreme, ne-am strans 5 persoane si am urcat din spatele cabanei pe banda galbena, pana sus la cruce, unde am prins apusul. Apropo, noi am aflat mai tarziu, tot de aici de la cabana se poate ajunge la lacul Tiganesti in aproximatv 1 ora de urcat lejer. Dupa ce ne-am delectat ochii cu apusul ne-am pus pe coborat, coborat mai mult pe fund de inghetat ce era 🙂 oricum, e fain sa cobori pe fund cu frontala in frunte :). Ce sa mai, ne-am intors la cabana unde au preturi de bun simt, 5 ron un vin fiert, 7 ron ciorba de …, 2 ron un ceai, 30 ron cazarea, restu nu-mi mai amintesc ca m-am ametit :). Alte cateva detalii despre cabana, toaletele sunt afara si sunt stil turcesc, dar nu trebuie sa se sperie nimeni pt ca e foarte bine sa mai iesi putin la aer din cand in cand :). Apa, asta e o mica problema, la cabana se gaseste apa de baut la 0,5 litri 5 ron, asa ca eu recomand ca toata lumea sa vina pregatita de pe traseu cu apa care se gaseste la La Glajerie, Diham….Nu stiu ce mai pot spune, a da, caldura, in cabana e foarte bine pana pe la ora 22, din cate am observat, dupa aceasta ora caldura este oprita asa ca recomand ca atunci cand temperatura pe timp de noapte scade sub -10 grade, sa aveti la voi un sac de dormit.

Vai de mine, mult a mai trecut de cand nu am mai scris atat de mult 🙂

A doua zi ne-am intors tot grupul pe traseul planificat, care e mai usor la intoarcere pt ca ai mai putin de urcat, un traseu care dupa cum am mai spus, e foarte util cand ai parte de multa zapada.

Ca mi-am mai amintit ceva important, ceaiul de la cabana Diham are un gust si miros de esenta de rom cum n-am mai vazut, adica pt mine a fost oribil :), in schimb, mancarea este foarte buna.

Mai departe am placerea de a prezenta cateva poze facute in ambele zile.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

57 de gânduri despre „Busteni-Malaiesti si retur.

  1. Hi there, first of all, thank you for vsiting my blog, 🙂 Were you able to read it?
    I can’t read your text, (and i don’t trust Google translate, the translations are usually horrible!) but I love your pictures here of the fantastci lanscapes and of your beautiful country. I THink you are in Romania yes? (I admit I’m only guessing that, because the language looks so like Latin, and because the montains are so big!) But i think you are in Romania.
    Anywa, just wanted to say thank you, and i hope to vsit this beautiful country one day.
    I follw another Romanian blogger, who does magical pictures of old Bucharest architecture and I want to vsit there now too 🙂 Thanks again, and good luck with all the writing, and the climbing (and caving too?)
    respects from Dublin – Arran.

    • Hallo Arran.
      Yes, I did read with google translate, with what I know, it’s perfect :). Yes, I am from Romania.
      If you have to visit Romania, I recommend you visit the town of Sighisoara, Sibiu, Brasov, one you like more than Bucharest. You can still visit Maramures, one of the most beautiful areas of the country.
      When you come in Romania, I’ll go to the mountain. Do not caving.
      Please excuse my English, I hope you understand what I wrote 🙂
      Regards!
      Andrei

  2. Very beautiful there and looks like you’re all very fit. I love walking through the forest. We have friends with a cottage in the Canadian Rockies and join them sometimes. We take bear bells and spray though because we often will spot them. Thank you for visiting my blog too. Cheers

  3. The excursion has being marvellous with this pretty landscape,
    thanks for making us discover it.
    It is a pleasure of visiting your blog.
    Good evening with you. Vever

  4. Love these series of shots… the shadows of the third shot along with the mountain range and then the sunset shots really catches my eye. Wonderful work…and it looks like a great time as well.

  5. Foarte frumos, si pozele reusite 🙂 De la Crucea aceea, in 25 de minute esti la lacul Tiganesti. Bine, este destul de mic, acum este si inghetat, marcajul fiind banda galbena. Traseul de la cabana si pana la lac, dus-intors este de cam 1 1/2 ore.
    Ca de obicei pe drumul auto spre cabana Diham Phoenix este gheata.
    Ultima poza, aceea din Poiana Bucsoiului arata clar ca acolo soarele isi va face aparitia prin martie 🙂 Ceaiul la cabana Diham, asa il fac dintotdeauna 🙂 Si eu as fi ales tot Take Ionescu de prin vagaunile acelea 🙂
    Trenul de care spui este trenul celor ca iubesc muntele, mereu va fi 🙂 Este perfect cu el!
    Numai bine si la cat mai multe excursii pe Bucegi.

    • E, cine cunoaste stie 🙂 Sti, intr-o zi mi-ar place sa ne intalnim pe un traseu din munti si la o cana de vin fiert, sa-ti ascult cunostintele pe care le ai despre acele locuri.
      Multumesc frumos.
      Carari cu soare Adriane!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s