Weekend-ul trecut am avut placerea sa-l petrec la cabana Bolboci din muntii Bucegi cu acelasi grup cu care am fost acum o luna la Malaiesti. Toti, oameni de caracter, bine dispusi si cu pofta de drumetii.
Cu totii ne-am intalnit in aceeasi Gara de Nord, pentru trenul regio de la ora 06:23 min, ne-am urcat, asezat confortabil mai mult sau mai putin :), unii au dormit „mai ales fetele”, altii au palavragit si uite asa au trecut imediat cele 2 ore si nu mai tin minte cate min. si ne-am trezit in Sinaia.
Acum urmeaza partea cea mai interesanta sau importanta, traseul urmat de noi pt a ajunge la Bolboci. Traseul pregatit de organizator era, banda rosie (BR) pana la cabana Valea Dorului dupa care, cruce galbena (CG) pana la lacul Bolboci. In tren am mai schimbat pareri, opinii si am hotarat ca la fata locului, in functie de conditiile atmosferice, sa schimbam putin traseul. Zis si facut, conditiile atmosferice au fost aproape perfecte, putina ceata dar in rest nimic care sa ne deranjeze, asa ca am urcat pe (BR) pana pe la cota 1750 de unde am facut stanga pe punct rosu (PR), iesind din acel drum neplacut. Acest (PR) nu apare pe toate hartile de pe net, de fapt pe marea lor majoritate, dar el chiar exista si e un traseu mult mai frumos comparativ cu (BR). Traseul respectiv e o curba de nivel pe sub Vf cu Dor si Coltii lui Barbes care dupa ce ajunge in zona La Lacuri, dupa inca 30 de min te scoate in (CG) pe care trebuie sa cobori la Bolboci. Nu am regretat nici o clipa alegerea acestui traseu. Ca si timpi, noi care am avut parte pe alocuri de un strat de 30 cm zapada, am facut pana la Bolboci 8 ore, presupun ca vara mai mult de 6 ore sunt suficiente oricui pt a ajunge la destinatie.
Despre Bolboci pot spune ca mai toata lumea a fost multumita, preturi bune, mancare buna, caldura, curatenie, apa calda, tv, ce sa mai, avand in vedere ca te afli in inima muntilor, conditiile sunt prea bune.
Cam atat am avut de spus despre ziua de sambata.
Despre duminica am de zis si mai putine pt ca au fost cativa din trupa, putin obositi si fara chef de o urcare buna. Asa deci si prin urmare, a fost ales ca traseu de intoarcere in Sinaia, un drum care leaga Bolboci de Zanoaga iar de aici urca pana la cabana Dichiu de unde coboara pana in Sinaia.
Acum si cateva poze din aceasta tura frumoasa.
Beautiful, pictures are great, looks like good time.
I haven’t a clue what your posts say, but your pictures make me long for a European vacation!
🙂
Felicitari pentru determinarea de a pleca intr-o astfel de drumetie. Fotografii foarte reusite 🙂
Multumesc frumos.
Wow, it is really marvellous, pretty photographs,
I adore that with the clouds…
Beautiful end of evening and good Sunday.
Foarte frumoasa drumetia, felicitari. O intrebare, Andrei:
Pe sub Coltii lui Barbes, imediat ce ati parasit Drumul de Vara, unde este padurea de molid, micile poieni si pana in zona La Lacuri, ati vazut vreun animal, sau urme… urs, capra neagra, cocos de munte?
Multumesc!
Multumesc frumos.
N-am vazut nici un animal, doar urme de capre. Cele de cocos de munte, nu stiu cum arata 🙂
Apropo, ca mi-am amintit si tu probabil sti. Cum se ajunge la cascada Vanturis, am vrut sa zic la cascadele ?
Multumesc si eu. La cocos de munte arata ca la gainile de curte, dar este mai mare urma. Pentru capre negre este si o iesle noua amenajata in zona Coltilor.
Andrei, eu de fiecare data cand merg la acea cascada imensa, urc pe firul apei. Nu am cum sa-ti dau repere, pentru ca nu sunt asa de usor de recunoscut, ca sa cobori de sub Coltii lui Barbes. Exista riscul sa ajungi pe deasupra la niste prapastii. Cel mai sigur, este sa vii pe firul apei, dar sunt atatea traversari si bolovani imensi incat nu va fi usor. De la Cascada Mare trebuie sa urci peste o ora si jumatate destul de abrupt, ca sa iesi la golul alpin, de unde trebuie sa te intorci undeva, la o cabana. Cea mai aproape este cabana Dichiu.
Am inteles, am vazut ieslea.
Da, da, banuiam asta, ma interesa din Sinaia, mai exact de unde incepe firul vaii.
Acum sa-ti explic putin si poate reusesti sa ma dumiresti. Duminica ne-am intors pe acel drum asfaltat dar la pod am facut stanga pe un drum forestier. Pe net stiu ca am citit ceva ca pt a intra pe firul vaii traseul pleaca cam din zona acelui pod. Te intreb pt ca ma intereseaza sa-l fac cam peste 2 luni, nu acum 🙂
Fan mai era in iesle 🙂
Am vazut poza unde v-ati oprit la pod. Acel drum forestier, se numeste Calea Codrului, este inchis cu bariera. Banuiesc ca pe el ati mers. Iese la Taverna Sarbului. Cam la 10-15 minute de la bariera, urmand drumul forestier de care spun, veti vedea in stanga un al drum forestier, tot cu bariera. Undeva sus, scrie „drum forestier Vanturis”. Trebuie mers pe el pana intersectezi albia paraului Izvorul Dorului. Si apoi tii numai cursul principal pana la cascada. Adica sunt cateva ore, nu ai semnal la telefon, o sa fie o aventura de neuitat 🙂 Intai trebuie sa mergeti cativa baieti mai in putere, nu tot grupul, sa va lamuriti de traseu. Este si o poteca ce insoteste uneori cursul de apa, de regula este pe dreapta cum urci. E dificil sa-ti explic, poate atunci cand mai mergem noi, iti dau un semn daca vrei sa vii. Este un traseu la fel de dificil ca si cum ai urca pe Bucsoiu 🙂 Sunt atatea obstacole si pante…
Nu mai era fan 🙂
Da, exact, am iesit la Taverna Sarbului. Nu stiu cum de nu-mi amintesc sa fi vazut o alta bariera. Tin minte ca la putin timp dupa ce am plecat de la pod, au inceput cateva serpentine unde noi le-am taiat 🙂 E posibil ca cealalta bariera sa fie in zona acelor serpentine si din aceasta cauza sa o fi pierdut din vedere? Oricum, mi-ai explicat destul de clar asa ca sunt sigur ca ma descurc daca nu ma luati cu voi 🙂 Ca si cum ai urca pe Bucsoiu, pe vale sau pe marcat ?
Multumesc. Va trebui sa ducem fan 🙂
Exact la capatul acelor serpentine este drumul. Inseamna ca bariera era deschisa, pentru ca pe acolo defriseaza unii. Pe Bucsoiu, pe marcat, pe abrupt, cam asa urci de la cascada, doar ca nu e poteca, urci de-a dreptul.
Drumul forestier Vanturis a fost bun pana acum vreo 4 ani cand o viitura l-a facut praf. Ce a mai ramas il distrug aia cu buldozerele, cu lemnele…
Spor la carat 🙂
Aaa, pai am vazut acel drum dar am crezut ca l-au facut oamenii cu defrisatul :), cel putin dupa urme asa parea.
Pai e in regula, nu e chiar asa de dificil, e drept, nici usor sau pt oricine dar pt cei obisnuiti cat de cat cu muntele e in regula.
Multumesc mult Adriane.
Ducem 3-4 baloti de lucerna pana la stana, apoi coboram, nu este cine stie ce, dar sa nu fie zapada.
Pai drumul acela este nenorocit, nu ai cu ce sa intri decat cu un tractor. Imi dau seama ca tu ajungi fara probleme la cascada, doar citesc excursiile tale 🙂 dar nu stiu ce pot prietenii tai, de aici si prudenta mea. Oricum, ulterior, tu care-i cunosti si stii ce pot, le vei spune ca au sau nu au ce cauta pe acolo.
Nu ai pentru ce. Ne mai auzim pana in mai 🙂
Pai de unde veniti cu balotii ? pt ca e putina zapada in acea zona, pe traseu vreau sa zic 🙂
Eee, prietenii o sa-i aleg in functie de traseul care urmeaza sa-l fac, oricum, multumesc mult de avertisment si sfaturi. Da, ne mai auzim, poate chiar vedem 🙂
Din Sinaia, cu o masina, pe langa Cuibul Dorului si cabana Dichiu. Apoi tot pe DJ 713 pana la intersectia cu drumul spre Stana Vanturis si de acolo in 15 minute pana la acea hranitoare. Eu ma refer la aceasta noua, de langa marginea padurii, ca mai este una veche si neutilizata pe la mijlocul traseului, tot sub Coltii lui Barbes.
Sigur, ne mai auzim, si cand vom merge te vom anunta. Numai bine, Andrei.
Si multumesc si eu pentru excursia ta. Este bine din punct de vedere turistic sa prezenti cum este la cabana. In primul rand, altii isi pot face o imagine, un viitor traseu, si in al doilea rand daca prezinti aspectele negative, ii vei determina pe respectivii sa le indrepte. Ca exemplu, stii foarte bine despre Poiana Izvoarelor. Au scris despre cabanier o multime de oameni pe nu stiu cate site-uri, rezultatul este vizibil, putini mai trec pe la el, se duc la cabana Diham Phoenix. Toate cele bune si cat mai multe drumetii 🙂
Eu incerc sa prezint exact ceea ce simt eu in locul respectiv, sper ca in acest mod sa-i ajut si pe altii care ajung in zonele, cabanele…respective.
Poiana Izvoarelor:) sti vorba „omul sfinteste locul, nu locul pe om”
Multumesc la fel!
Se pare ca o plimbare frumoasă și foarte plăcută, Andrei.
Toate cele bune,
Hanna
Da, a fost foarte frumos, mai ales cand ai un grup super.
Multumesc la fel Hanna!
Andrei