Cladirile de pe Calea Victoriei, partea a-4-a. Buildings on Victoria Avenue, part 4.

Palatul Cercului Militar National, construit intre anii 1911-1923, pe locul Manastirii Sarindar si Piata Drapelului.

Imagine

Blocul Romarta Copiilor, construit aproximativ in anul 1958 pe locul unde a fost cladirea Cartea Romaneasca, bombardata in timpul razboiului.

Imagine

Hotel Capsa, una dintre cele mai emblematice cladiri din Bucuresti. A fost construita in perioada 1830-1848,  denumirea de Casa Capsa a venit in anul 1868 cand a fost cumparata de fratii Capsa, recunoscuti ca unii dintre cei mai buni fabricanti de dulciuri din sud-estul Europei ai acelei perioade. Casa Capsa a fost mai mult decat o cofetarie, hotel, restaurant si cafenea, a fost un loc in care se intalneau majoritatea personalitatilor vremii.

Hotel Capitol, cladire finalizata in anul 1901.

Imagine

Grand Hotel du Boulevard, a fost construit in anii 1865-1871. Pana in 1877 sa numit Hotel Herdan. Este primul hotel bucurestean care a avut apa curenta.

Imagine

Un bloc de locuinte, nu stiu in ce an a fost construit 🙂

Imagine

Palatul functionarilor Bancii Nationale, cladire ridicata intr-un singur an dec.1937-dec1938.

Imagine

Ceea ce urmeaza a fost construit in 1890.

Imagine

Pasajul Macca-Villacrosse, a fost proiectat de catre arhitectul Felix Xenopol, iar constructia a fost finalizata in anul 1891. Poarta denumirea de Macca-Villacrosse dupa un arhitect sef al capitalei din perioada 1840-1850 Xavier Villacrosse si dupa cumnatul constructorului Mihalache Macca.

Imagine

Cladirea  Politia Bucuresti a fost finalizata in 1935.

Imagine

Cladirea Victoria a fost finalizata in anul 1928. Initial se numea „Galeries Lafayette” si a fost primul mare magazin universal din Romania.

Imagine

Palatul C.E.C  este construit in stil eclectic in anii 1897-1990, pe locul manastirii si hanului Sfantul Ioan cel Mare.

Imagine

Cladirea Muzeului National de Istorie a Romaniei care include si Muzeul Sportului, a fost construita in perioada 1894-1900. Cand a fost construita cladirea se numea, Palatul Postelor si Telegrafului. Constructia a fost realizata de arhitectul Alexandru Savulescu in stil neoclasic, fatada principala are pe toata lungimea ei, trepte si un portic sustinut de 10 coloane dorice.

Statuia din bronz care se gaseste pe dreptele Muzeului National de Istorie a Romaniei se numeste, Statuia imparatului Traian, si a fost realizata de scluptorul Vasile Gorduz.

Imagine

Imagine

Urmatoarele doua cladiri nu am reusit sa aflu anul in care au foat ridicate 🙂

ImagineImagine

Strada Edgar Quinet

Imagine

Strada Stavropoleos.

Imagine

Strada Lipscani.

Imagine

CALEA VICTORIE. In anul 1692, Constantin Brancoveanu a unit „Ulita Mare spre Sarindar”, care in prezent e portiunea dintre Dambovita si Cercul Militar National cu „Drumul Brasovului” care in prezent e fragmentul dintre Cercul Militar si Piata Victoriei. Atunci in 1692 a primit denumirea de „Podul Mogosoaiei”. In 1878 in urma victoriei din Razboiul de Independenta, Podul Mogosoaiei primeste denumirea de Calea Victoriei. In 1882 a fost prima strada din Bucuresti unde au fost intalnite instalatiile electrice.

ImagineImagineImagineImagine

15 gânduri despre „Cladirile de pe Calea Victoriei, partea a-4-a. Buildings on Victoria Avenue, part 4.

  1. I am visiting your blog and I wished I spoke your language.. Romania? I like the buildings and wish I could communicate with you.. I will follow your blog.. Ciao

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s