Inceput de toamna pe Valea Galbenelelor.

Undeva pe la jumatatea lunii septembrie 2012,se facea ca eu sa ma aflu in acest Bucuresti care in acea perioada era foarte canicular.

Ce poate sa faca unu ca mine in astfel de zile?

Pai se trezeste duminica dimineata da fuga la gara,urca in tren,coboara in Busteni. Normal,toate astea dupa o mica documentare pe net dar sa fiu sincer am stiut pe unde vreau sa o iau doar dupa ce am ajuns la fata locului.

O saptamana inainte,cand am fost cu un grup pe Valea Alba am observat ca la acea bifucatie unde noi am facut stanga,mai era o carare care tinea inainte si nu stiu cum acea carare mi-a ramas intiparita in memorie,asa ca de aceasta data pe acolo am hotarat sa o iau.

Eh,se spune ca nu e recomandabil sa mergi singur pe munte,asa ca la nici 15 min de cand am trecut de acea bifurcatie am intalnit alte 4 persoane care m-au invitat sa parcurg valea galbinele cu ele.

Ma opresc aici cu povestirea pt ca nu mai tin minte detaliile,mai exact nu stiu pe unde am urcat.

Stiu ca de la refugiul Costila,am urcat pe partea stanga,la un moment dat am avut o portiune de cativa metri mai dificili,pe langa un perete iar mai departe am ajuns la,daca tin bine minte „strunga galbenele”,dupa ce am trecut de asta,am coborat cativa metri pe valea malinului „nu mai stiu sigur”,dupa care am inceput sa urcam iar,parca pe costila,iar la un moment dat am facut stanga,am impresia pe brana costilei,oricum de aici am intrsectat alte cateva vai,alba… pana am ajuns la Crucea Eroilor Neamului. De aici,pt ca era destul de tarziu am ales variata cu fuga pana la telecabina si coborarea cu ea.

Una peste alta,tura a fost,super din toate punctele de vedere. Recomand aceasta vale oricui are chef de ceva nou,salbatic in care trebuie sa depuna putin mai mult efort dar care cu siguranta nu va fi dezamagit.

Scuze ca detaliile despre acest traseu sunt vagi. Chiar nu mai tin minte exact si nici nu sunt familiarizat foarte bine cu zona.

Mai departe cateva poze de pe traseu.

Vizionare placuta!

ImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagine

74 de gânduri despre „Inceput de toamna pe Valea Galbenelelor.

 1. Interesant !

  Despre Valea (de fapt vaile) Galbinele , precum si Peretele si Crestele din zona se poate vorbi mult. Este o zona alpina de referinta in Bucegi si Romania.

  Personal imi place foarte mult, ca si celelalte vai de abrupt din Bucegi.

  Cat despre singur, da, nu e bine sa mergem singuri, insa uneori se mai intampla (mai ales in vremurile mai demult, cand nu existau telefoane mobile sau internet).
  Intr-o iarna, pe zapada si ger, un pasionat al Muntelui urca pe Galbinele, cu echipament improvizat, cu „fiare” destul de grele, dar cu o dorinta arzatoare de a merge pe munte…

  Numai bine !

  • Da, trebuie sa ai foarte multa experienta pt a merge pe astfel de vai singur.
   Intr-o buna zi am sa te rog sa-mi spui cateva vai din Bucegi pe care le pot face fara asigurari, si aici nu ma refer la Alba :).

   Toate cele bune!

 2. I fear I am only able to communicate in english, but that’s the wonder of photography…..the language is universal.
  Beautiful photos in all ways that a photo can be beautiful. Thanks for sharing.

 3. I do not know the Romanian language, but if it’s the Romanian Carpathians, I have a reason to visit Your beautiful country after many years :). Very beautiful pictures, a fantastic climate … Regards

 4. I don’t understand the language, but I do understand and recognize beauty! These photos are absolutely breathtaking and stunning!! Great details and color too. Thank you for sharing.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s